Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018

Ενίσχυση του «Εξοικονομώ κατ' οίκον» με 155 εκ. ευρώ

Share |
Ημερομηνία: 01-10-2013

Πηγή: skai.gr

Με ΚΥΑ των υπουργών Περιβάλλοντος και Ανταγωνιστικότητας το πρόγραμμα γίνεται πιο ευέλικτο και το ποσό των απευθείας ενισχύσεων στα νοικοκυριά προσεγγίζει τα 307 εκατομμύρια ευρώ.

 

Με 155 εκατομμύρια ευρώ θα ενισχυθεί περαιτέρω το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ' οίκον», προκειμένου να αναβαθμιστούν ενεργειακά τα ελληνικά νοικοκυριά, μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας αλλά και τα κόστη θέρμανσης και ψύξης των κτηρίων, με αλλαγή καυστήρων, κουφωμάτων, υαλοπινάκων κτλ.

 
Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Περιβάλλοντος και Ανταγωνιστικότητας το πρόγραμμα γίνεται πιο ευέλικτο και το ποσό των απευθείας ενισχύσεων στα νοικοκυριά προσεγγίζει τα 307 εκατομμύρια ευρώ. Η απόφαση αυτή ελήφθη για να καλυφθεί το αυξημένο ενδιαφέρον.
 
Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα απορροφηθούν 68 εκ. ευρώ (12 εκ. αρχική πρόβλεψη), η Δυτική Μακεδονία θα πάρει 23 εκ. ευρώ (5 εκ. ευρώ αρχική πρόβλεψη), Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Ήπειρος θα λάβουν 18,6 εκ. ευρώ (9 εκ. αρχική πρόβλεψη), η Αττική θα ενισχυθεί με 34 εκ. ευρώ, Κρητη και Νησιά του Αιγαίου θα έχουν 2,6 ευρώ, ενώ 161.000.000 ευρώ. θα κατευθυνθούν για την ολοκλήρωση του ενεργειακού συστήματος της χώρας
 


comments powered by Disqus

Editorial
Το michanikos-online.gr μπαίνει σε ροή πλήρους λειτουργίας

οι συντελεστές του michanikos-online .gr θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την ένθερμη υποδοχή και την αποδοχή που έχετε επιδείξει στο μικρό χρονικό διάστημα που λειτουργεί το portal μας.

(περισσότερα)

Σύντομα θα ανακοινωθεί το επόμενο event του Michanikos-online.gr