Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018

Η Αίγυπτος θα κτίσει την πρώτη «έξυπνη πράσινη πόλη» της στο Ασουάν

Share |
Ημερομηνία: 10-10-2017

Πηγή: energypress.gr

Ο κυβερνήτης του Ασουάν, στρατηγός Μαγίντι Χεγκάζι, ανακοίνωσε την έναρξη του σχεδιασμού ενός έξυπνου μοντέλου πράσινης πόλης στη δυτική έρημο της αρχαίας πόλης Ασουάν σε μια έκταση άνω των 4000 στρεμμάτων, σύμφωνα με το Π.Δ. 311 του 2017.

Ο Hegazy πρόσθεσε κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας στο χώρο της νέας αστικής πόλης, συνοδευόμενος από τους διευθυντές των αρμόδιων υπηρεσιών Πολεοδομίας, Περιβάλλοντος και Υγείας και Εργατικού Δυναμικού του Aswan, ότι η νέα πόλη θα ιδρυθεί ως μέρος των μελλοντικών αστικών επεκτάσεων για να απορροφήσει την πυκνότητα του πληθυσμού στην παλιά πόλη του Ασουάν σύμφωνα με το στρατηγικό σχέδιο, που ονομάζεται Aswan 2052.

Το λεπτομερές περίγραμμα της νέας πόλης περιλαμβάνει διάφορους τύπους οικιστικών μονάδων, όπως για τους νέους και για τους μεσαίου εισοδήματος πολίτες αλλά και για οικονομικές και επενδυτικές κατοικίες, ανέφερε.

Στο πολεοδομικό σχέδιο έχει επίσης συμπεριληφθεί χώρος για τον τουρισμό, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής μονάδων θέρετρων και ξενοδοχείων, κινηματογράφων, θεάτρου, πάρκων και εμπορικών κέντρων.

 

 comments powered by Disqus

Editorial
Το michanikos-online.gr μπαίνει σε ροή πλήρους λειτουργίας

οι συντελεστές του michanikos-online .gr θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την ένθερμη υποδοχή και την αποδοχή που έχετε επιδείξει στο μικρό χρονικό διάστημα που λειτουργεί το portal μας.

(περισσότερα)

Σύντομα θα ανακοινωθεί το επόμενο event του Michanikos-online.gr