Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018

Ενεργειακή αναβάθμιση σε δημόσιες υποδομές του Δήμου Φυλής

Share |
Ημερομηνία: 10-10-2017

Πηγή: energypress.gr

Την ενεργειακή αναβάθμιση των δημοτικών κτιρίων, σχολικών συγκροτημάτων, οδών κ.λπ., με παράλληλη ανάπτυξη συστημάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και με σκοπό την ελαχιστοποίηση του ενεργειακού κόστους για το δημοτικό διαμέρισμα Φυλής -έργο προϋπολογισμού 2.575.505 ευρώ χρηματοδοτούμενο από πόρους της Περιφέρειας- δρομολόγησαν η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο δήμαρχος Χρήστος Παππούς.

Σκοπός του έργου είναι η διαχείριση της ενέργειας μέσα από µια μεθοδολογία ολοκληρωμένου ενεργειακού σχεδιασμού, όπως η ανάπτυξη συστημάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Υπολογίζεται ότι μετά τις παρεμβάσεις στα δημοτικά κτίρια θα εξοικονομηθεί ενέργεια περίπου κατά 40%, ενώ η ταυτόχρονη εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων θα ισοσκελίσει το ενεργειακό ισοζύγιο κατ' έτος του κάθε κτιρίου.

Συγκεκριμένα, θα αναβαθμιστούν ενεργειακά: το δημαρχείο, το γήπεδο, το Νηπιαγωγείο, το σχολείο, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Φυλής.

Επίσης, θα αντικατασταθεί το σύνολο του δημοτικού φωτισμού µε συστήματα χαμηλής κατανάλωσης.

 

 comments powered by Disqus

Editorial
Το michanikos-online.gr μπαίνει σε ροή πλήρους λειτουργίας

οι συντελεστές του michanikos-online .gr θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την ένθερμη υποδοχή και την αποδοχή που έχετε επιδείξει στο μικρό χρονικό διάστημα που λειτουργεί το portal μας.

(περισσότερα)

Σύντομα θα ανακοινωθεί το επόμενο event του Michanikos-online.gr