Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018

ΣτΕ: Προχωρά η επένδυση στα Αστέρια Γλυφάδας

Share |
Ημερομηνία: 09-10-2017

Πηγή: news247.gr

Ακόμα μία ξενοδοχειακή επένδυση αναμένεται να πάρει "σάρκα και οστά", ύστερα από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να απορρίψει προσφυγές που εμπόδιζαν την συνέχισή της.

Πρόκειται για την τουριστική εγκατάσταση στα Αστέρια Γλυφάδας, μία ξενοδοχειακή μονάδα πέντε αστέρων δυναμικότητας 400 κλινών.

Το Ε' Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με την υπ' αριθμ. 2456/2017 απόφασή του, απέρριψε την αίτηση έξι κατοίκων της Γλυφάδας, οι οποίοι ζητούσαν να ακυρωθεί η από 5.5.2016 υπουργική απόφαση με την οποία διαπιστώθηκε η νομιμότητα του συνόλου των τουριστικών εγκαταστάσεων εμβαδού 21.379 τ.μ. και η από 12.5.2016 απόφαση του γενικού γραμματέας της Γενικής Διεύθυνσης Αποκεντρωμένη Διοίκησης, με την οποία τροποποιήθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι στο τουριστικό συγκρότημα.

Στο σκεπτικό της απόφασης, το ΣτΕ καταλήγει στην κρίση ότι το Σύνταγμα και ο Δασικός Κώδικας "επιτρέπουν υπό προϋποθέσεις επεμβάσεις στα δάση και τις δασικές εκτάσεις για την δημιουργία εγκαταστάσεων τουριστικού χαρακτήρα, πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν οι εγκαταστάσεις αυτές έχουν ήδη κατασκευαστεί, ανεξάρτητα εάν είναι χωρίς άδεια".

Παράλληλα, υποστηρίζεται πως σωστά η περιβαλλοντική μελέτη εκδόθηκε από το γενικό γραμματέα της Γενικής Διεύθυνσης Αποκεντρωμένη Διοίκησης.

 

 comments powered by Disqus

Editorial
Το michanikos-online.gr μπαίνει σε ροή πλήρους λειτουργίας

οι συντελεστές του michanikos-online .gr θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την ένθερμη υποδοχή και την αποδοχή που έχετε επιδείξει στο μικρό χρονικό διάστημα που λειτουργεί το portal μας.

(περισσότερα)

Σύντομα θα ανακοινωθεί το επόμενο event του Michanikos-online.gr