Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018

H Airbus φέρνει... τα ιπτάμενα ταξί μέχρι το τέλος του 2018!

Share |
Ημερομηνία: 07-10-2017

Πηγή: protothema.gr

Τα ιπτάμενα ταξί έρχονται ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματικότητα, χάρη στην πρώτη δοκιμή πτήσης που πραγματοποίησε η ευρωπαϊκή βιομηχανία κατασκευής αεροσκαφών, Airbus.

Όπως ανακοίνωσε ο κολοσσός στην αεροναυπηγική, ολοκληρώθηκε με επιτυχία μια δοκιμή γείωσης πλήρους κλίμακας ενός συστήματος μετακίνησης τύπου «CityAirbus».

Η γαλλική εταιρία αεροναυπηγικής συγκαταλέγεται μεταξύ πολλών εταιρειών σ' αυτές που εργάζονται για να φέρουν στους ανθρώπους, την κάθετη τεχνολογία απογείωσης και προσγείωσης (VTOL).

Το έργο αναγγέλθηκε για πρώτη φορά πέρσι, ενώ η πλήρης δοκιμαστική πτήση για τις ιπτάμενες μεταφορές είναι προγραμματισμένη για το τέλος του 2018.

Αν η δοκιμή επιτύχει, τότε αναμένεται να δούμε πολλά ιπτάμενα ταξί στον ουρανό, στο εγγύς μέλλον.

Το CityAirbus είναι ένα αεροσκάφος που λειτουργεί με μπαταρία, το οποίο μπορεί να απογειωθεί και να προσγειωθεί κάθετα. Το όχημα θα έχει πλήρη αυτόνομη λειτουργία και σύμφωνα με την Airbus θα λειτουργεί σε σταθερές διαδρομές με ταχύτητες μέχρι 120 χλμ την ώρα.

Το CityAirbus είναι σχεδιασμένο για να μεταφέρει μέχρι και τέσσερις επιβάτες σε περιοχές όπου παρατηρείται έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση, όπως τα αεροδρόμια ή οι σιδηροδρομικοί σταθμοί.

 

 comments powered by Disqus

Editorial
Το michanikos-online.gr μπαίνει σε ροή πλήρους λειτουργίας

οι συντελεστές του michanikos-online .gr θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την ένθερμη υποδοχή και την αποδοχή που έχετε επιδείξει στο μικρό χρονικό διάστημα που λειτουργεί το portal μας.

(περισσότερα)

Σύντομα θα ανακοινωθεί το επόμενο event του Michanikos-online.gr